Perfekte betingelser for moderne landbrug

New Zealand er verdens største eksportør af hjortekød. De fleste af de vidtstrakte farmarealer befinder sig i New Zealands sydlige bjergregion i Canterbury, Otago og Southland. Både øens bjergrige syd og bakkelandet i norden byder ideelle livsbetingelser for dyrene.

Hjorteavlerne på New Zealand griber så lidt ind i opdrættelsen af dyrene som muligt: Derfor er dyrene i det fri hele året rundt, græsser på store grønne egne og ernærer sig af græs og urter, drikker vandet og ånder New Zealands klare luft. Opbygningsfoder er et tabu for de New Zealandske hjorteavlere.

New Zealand er et af de lande i verden med de største kvalitetsstandards i fødevareindustrien. Også de New Zealandske producenter af hjortekød arbejder efter de strikte hygiejneforskrifter og strengt efter EU-standarts, på trods af at de er på den anden side af kloden. Alle avlere og forarbejdende virksomheder er godkendte, og hvert af produktionsprocessens trin lige fra farmen til eksporten bliver kontrolleret nøjagtigt. Kødet er garanteret uden tilsætningsstoffer og konserveringsmidler. Desuden har østaten i det Sydlige Stillehav aldrig været udsat for dyresygdomme som BSE eller mund- og klovsyge.